Scherm­afbeelding 2024 02 08 om 11.31.28
08-02-2024
Wat is er nu al te zien en te doen op het Innovatie Kwartier?

Het Innovatie Kwartier als community

De komende jaren werkt de gemeente ‘s-Hertogenbosch hard aan haar ambitie om datastad van Nederland te worden. Met het Innovatie Kwartier wordt er een plek gecreëerd waar we samen werken aan innovaties op het gebied van data en ICT.  

Maar terwijl dit vol in ontwikkeling is, is het zeker niet stil op het Innovatie Kwartier. Op dit moment zitten er in het Grasso-gebouw namelijk al zo’n 35-40 bedrijven. Variërend van startende ondernemers tot volwassen bedrijven en alles daartussenin. Eén ding hebben ze gemeen: ze zijn allemaal actief in data en ICT. Van handige apps en platforms, tot bedrijven die zich inzetten om de wereld een betere plek te maken.

Een toplocatie neerzetten waar deze bedrijven zich willen vestigen is een begin. Maar een hechte community creëren is het uiteindelijke doel. Om die reden worden er door partner De Bossche Investerings Maatschappij events, seminars en laagdrempelige work-outs georganiseerd. Om verschillende partijen samen te brengen, maar ook om startende ondernemers op weg te helpen.

Zelf heeft BIM ook een forse ambitie: zij willen nog 20 tot 30 keer zoveel bedrijven op het gebied van data en ICT aantrekken. Om samen vanuit het bruisende Innovatie Kwartier te werken aan de meest spraakmakende innovaties. Dat belooft wat!

Volg IKDB op Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste updates.   

Scherm­afbeelding 2024 02 08 om 11.30.13

Den Bosch zet haar ambities voor datastad van Nederland kracht bij met de realisatie van dit hoogwaardig ontwikkelgebied. 

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Contact

Markt 1
521 JV 's-Hertogenbosch

073-615 51 55
info@ik-db.nl
www.ik-db.nl