Innovatiekwartier Hero IK
Innovatie Kwartier
Den Bosch

Innovatie

Dit is wat ons verbindt, maar ook hetgeen waarop we ons onderscheiden. Hier vinden innovatieve bedrijven de ruimte, voorzieningen en infrastructuur om te floreren.

Duurzaamheid

Voor een gebied met de ambities van het Innovatie Kwartier is duurzaamheid geen begrip, maar de essentie. Hier wordt gebouwd naar de toekomst zonder concessies voor de omgeving.

Mobiliteit

Hier gelden vooruitstrevende mobiliteitsoplossingen als voorwaarde voor een plezierig werk- en woongebied. Om bereikbaarheid te vergroten, maar juist ook mensen te bewegen en verbinden.

Het Innovatie Kwartier Den Bosch is gelegen in het hart van de brede binnenstad, een dynamische omgeving gekenmerkt door ontwikkeling en transformatie. Het centraal gelegen Innovatie Kwartier, in de nabijheid van de historische binnenstad, is één van vijf toonaangevende projecten die Den Bosch de komende jaren een nieuw gezicht geven.

Stadsmakers transformeren dit voormalige industriegebied tot modern binnenstedelijk woon-, werk-, en verblijfgebied met ruimte voor ontmoeting, cultuur, groen en water. Het toegankelijke Innovatie Kwartier wordt de komende jaren de spil in het Bossche data-ecosysteem waarin innovatie centraal staat.

Marktpartij geselecteerd

Het college van de gemeente ’s-Hertogenbosch besloot op dinsdag 1 november 2022 tot voorlopige gunning aan AM / Coebax als winnaar van de Partnerselectie procedure voor het Innovatie Kwartier Den Bosch (IKDB).

Met de selectie van de ontwikkelcombinatie AM / Coebax breekt een nieuwe fase aan voor het Innovatie Kwartier Den Bosch. Na een periode van planvorming door de gemeente ’s-Hertogenbosch wordt in samenwerking met de markt gewerkt aan het scheppen van de juiste voorwaarden. Dit voor een bruisend werk-, innovatie en woongebied gericht op data en ICT.

Paleiskwartier

Betaalbare luxueuze kantoorruimte, een knusse studio, stijlvol appartement of riant penthouse, u vindt het in het Paleiskwartier.

EKP-Noord

EKP-Noord wordt een levendige stadswijk in de brede binnenstad. Met ruimte voor woningen, werkfuncties, onderwijs en horeca.

Bossche Stadsdelta

De Bossche Stadsdelta wordt een dynamisch stedelijk gebied. Met een gevarieerd woningaanbod dat bij de mix van functies past.

Gasthuiskwartier

Aan de rand van het Bossche centrum verrijst een nieuwe wijk: het Gasthuiskwartier. Hier kom je wonen, werken, shoppen en het leven vieren.

Den Bosch zet haar ambities voor datastad van Nederland kracht bij met de realisatie van dit hoogwaardig ontwikkelgebied. 

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Contact

Markt 1
521 JV 's-Hertogenbosch

073-615 51 55
info@ik-db.nl
www.ik-db.nl

© 2024 Gemeente 's-Hertogenbosch - Louder. brand activation

Algemene voorwaarden - Privacy Policy - Disclaimer