BeeldbankshootMaddoxMedia YmkeFrijtersFotografie 121
29-02-2024
Nederlands grootste online Black Friday platform, vind je op het IKDB!

Black Friday. Een dag die we een aantal jaar geleden enkel kenden van hysterische filmpjes waarbij Amerikaanse koopjesjagers elkaar omverliepen voor een flink afgeprijsde flatscreen, maar inmiddels ook heel populair is in ons landje. Dat Nederlanders niet vies zijn van een beetje korting, dat wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat het team achter Nederlands grootste online Black Friday platform te vinden is op het Innovatie Kwartier Den Bosch?

In het mooie Grasso-gebouw, zit namelijk Maddox Media – de online publisher achter de website blackfridaynederland.nl. In aanloop naar Black Friday kun je hier terecht om de allerbeste deals te scoren. Grote namen zoals Coolblue, Mediamarkt en Bol.com zijn inmiddels vaste partners van Maddox Media, maar dat is niet altijd zo geweest.

Van de keukentafel naar het Innovatie Kwartier
Het begon in 2015, toen oprichter Pablo Druijts op zoek ging naar een nieuwe koelkast. ‘’Het viel me op dat ik die bewuste vrijdag een mooie korting kreeg. Een zogenaamde ‘Black Friday Deal’. Mijn interesse was gewekt en ik ontdekte dat dit fenomeen uit Amerika was komen overwaaien.

In Nederland werd er toen nog niet heel veel mee gedaan, maar consumenten zochten wel al online op de term. Zo ontstond het idee om de pagina blackfridaynederland.nl op te richten. Een plek waar alle deelnemende winkels met hun Black Friday en Cyber Monday deals in één overzicht te vinden zijn. Ons doel is om deze kortingsdagen voor de consument zo gemakkelijk mogelijk te maken.‘’

 Een slim idee, blijkt achteraf. De jaren daarna wordt Black Friday namelijk razend populair. Inmiddels heeft Maddox Media ook platformen in Frankrijk, Duitsland, Zweden, de UK, Spanje en Italië. Samen trekken deze websites zo’n 4 miljoen bezoekers in het laatste kwartaal van het jaar.

‘’De eerste jaren werkte ik nog fulltime in dienst. Dan nam ik een aantal dagen verlof op en zette samen met mijn vriendin en mede-eigenaar alle deals online. Gewoon vanaf de keukentafel. Op een gegeven moment ging dat niet meer en zijn er collega’s bij gekomen. Ons team bestaat uit 3 fulltimers, 3 parttimers, een aantal zzp’ers en bureaus die voorafgaand aan onze drukste periode werken aan het optimaliseren van onze Black Friday-platformen’’.

Onderdeel van een community
Het Innovatie Kwartier Den Bosch is de perfecte plek om met andere bedrijven uit soortgelijke branches samen te komen. Om met elkaar te sparren, van elkaar te leren en in sommige gevallen waardevolle samenwerkingen aan te gaan. Maar niet geheel onbelangrijk: er is ook ruimte voor plezier.

Pablo: ‘’Wat ik ontzettend goed vind is dat er verbinding wordt gemaakt. Binnen het IKDB zijn er geregeld events, zoals interessante seminars en gezellige borrels. Zeker als je nog met een redelijk klein team werkt is het mooi om bij dat soort activiteiten aan te sluiten en onderdeel uit te maken van een community.’’

Komende jaren gaan er nog veel meer mooie bedrijven zich vestigen op het Innovatie Kwartier Den Bosch. Dit is nog maar het begin! 

Den Bosch zet haar ambities voor datastad van Nederland kracht bij met de realisatie van dit hoogwaardig ontwikkelgebied. 

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Contact

Markt 1
521 JV 's-Hertogenbosch

073-615 51 55
info@ik-db.nl
www.ik-db.nl