Jazmin quaynor 9Y8vxVQN4o4 unsplash
08-05-2024
Unieke horeca oproep voor het Innovatie Kwartier Den Bosch! kopie

Het Innovatie Kwartier Den Bosch biedt creatieve horeca-ondernemers een vliegende start.

Het Innovatie Kwartier Den Bosch (IKDB) lanceert een open oproep voor een uniek horecaconcept, pal naast het Rijksmonument Grasso. Daar bevindt zich een karakteristieke leegstaande ruimte waarop ondernemers zich kunnen inschrijven met een creatief horecaconcept. Deelnemers dingen mee om een locatie in het hart van het ontwikkelgebied en krijgen de kans om voor minstens vijf jaar tegen een lage huurprijs de ruimte te gebruiken en mee te groeien met IKDB. Daarbij behoort permanent vestigen ook tot de mogelijkheden.

Open oproep voor een onderscheidend, creatief horecaconcept
Het Innovatie Kwartier Den Bosch (IKDB) heeft een unieke ruimte: de voormalige bedrijfsschool naast het Rijksmonument Grasso. Het is een centrale plek in het IKDB. Om deze plek zo snel mogelijk invulling te geven en verder te ‘laden’, zoekt het IKDB een ondernemer met een onderscheidend, creatief horecaconcept. Het is een open oproep. Iedereen mag meedoen! Er is van alles mogelijk: van bar tot restaurant, en van gezonde lunchbar tot gamecafé. Belangrijk is wel dat het past bij het innovatieve karakter van de nieuwe buurt.

Het IKDB: een moderne stadswijk waar data en innovatie centraal staan
Het IKDB, vlak bij het station en de historische binnenstad, is één van vijf toonaangevende projecten die Den Bosch de komende jaren een nieuw gezicht geeft. Dit voormalige industriegebied wordt een modern binnenstedelijk werk-, verblijfs- en woongebied waarin data en innovatie centraal staan. Nu al zijn er veel ondernemers te vinden en worden er in het bruisende gebied steeds meer evenementen georganiseerd. Er is dus al een mooie afzetmarkt voor de horeca.

Vijf jaar huren voor een scherpe huurprijs
Omdat het IKDB de meerwaarde van een sterk horecaconcept inziet, biedt het inschrijvers de kans om (voor in elk geval vijf jaar) de ruimte tegen een lage, omzetafhankelijke huurprijs beschikbaar te stellen. De oproep is dan ook bedoeld voor mensen die durven te pionieren en die willen meegroeien met de ontwikkeling van het IKDB. En dat wordt met deze huurconstructie beloond.

Informatie en aanmelden
Interesse om deel te nemen? Of benieuwd naar de informatie? Via onderstaande button zijn de documenten te verkrijgen. De uiterlijke deadline om een plan in te dienen is 14 juni.

Download de brochure

Scherm­afbeelding 2024 05 08 om 11.44.15

Den Bosch zet haar ambities voor datastad van Nederland kracht bij met de realisatie van dit hoogwaardig ontwikkelgebied. 

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Contact

Markt 1
521 JV 's-Hertogenbosch

073-615 51 55
info@ik-db.nl
www.ik-db.nl